Taxaties van een bromfiets

Een oldtimer bromfiets kan voor veel mensen een waardevol en nostalgisch bezit zijn. Of het nu gaat om een klassieke Solex, een Zündapp of een Puch, het is belangrijk om te weten wat de bromfiets waard is en wat de staat ervan is.

Het taxeren van een oldtimer bromfiets gaat verder dan alleen het bepalen van een geldelijke waarde. Het is een essentieel instrument om de historische waarde van deze unieke voertuigen te beschermen en te behouden. Een nauwkeurige taxatie zorgt ervoor dat de bromfiets correct wordt gewaardeerd en dat deze waarde wordt erkend door verzekeringsmaatschappijen, erfgenamen of potentiële kopers..

De taxatie vindt bij de opdrachtgever plaats of bij ons op locatie. De vergoeding hiervoor wordt dan ook op de situatie en het specifieke motorvoertuig afgestemd. De waardering van het voertuig geschiedt volgens de richtlijnen van de RETM vastgestelde norm en de rapportage voldoet aan de eisen van de FEHAC. (Dit laatste wordt vrijwel altijd door uw verzekeraar geëist)

De taxateurs Jeroen van den Broek en Christiaan de Klerk zijn ingeschreven bij het Register Experts en Taxateurs Motorvoertuigen en zijn als taxateur notarieel beëdigd.

Direct een afspraak maken

Wat is een oldtimer bromfiets en waarom zijn ze zo speciaal?

Een oldtimer bromfiets is een klassieke tweewieler die over het algemeen ouder is dan 25 jaar en die nog steeds in goede staat verkeert. Deze prachtige machines zijn vaak voorzien van karakteristieke ontwerpen en zijn een weerspiegeling van de evolutie van mobiliteit in het verleden. Als echte tijdcapsules bieden ze een glimp van vervlogen tijden, waarin deze bromfietsen een essentieel onderdeel waren van het dagelijks leven. De uitdagingen van het taxeren van een oldtimer bromfiets Het taxeren van een oldtimer bromfiets is een gespecialiseerde taak die nauwkeurigheid, kennis en ervaring vereist. De waarde van een oldtimer bromfiets wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder het merk, het model, de staat, de zeldzaamheid en de historische relevantie. Daarom is het cruciaal om een gecertificeerde taxateur te raadplegen die vertrouwd is met de unieke eigenschappen en waardeparameters van oldtimer bromfietsen. Tevens kunt u bij ons terecht voor taxaties van oldtimers, youngtimers, campers en motoren.  
Scroll naar boven