Taxaties van campers

Het laten taxeren van een camper kan om verschillende redenen van belang zijn.

Een eerste rede om uw camper te laten taxeren is voor verzekeringsdoeleinden. Een camper is een waardevol bezit en het is daarom belangrijk om deze goed te verzekeren. Een taxatie van uw camper kan u helpen om de juiste verzekeringsdekking te bepalen en de waarde van uw camper te bepalen. Bij schade of diefstal wordt de taxatiewaarde dan vergoed door de verzekeraar, in plaats van een lagere dagwaarde. Dit geeft u de zekerheid dat u niet onderverzekerd bent en een eerlijke vergoeding krijgt bij schade. Hou er ook rekening mee dat er door veel verzekeraards eisen worden gesteld aan de recentheid van het taxatierapport.

Een tweede reden waarvoor een taxatie van uw camper van belang kan zijn is bij de verkoop. Als u van plan bent om uw camper te verkopen, is het belangrijk om te weten wat de actuele waarde van de camper is. Een taxateur zal de camper grondig inspecteren en beoordelen op basis van verschillende factoren, zoals de leeftijd, de staat van de camper, de kilometerstand, de originaliteit en eventuele aanpassingen of verbeteringen. Met een nauwkeurige taxatie in de hand heeft u een beter beeld van de waarde van uw camper en kunt u deze tegen een eerlijke prijs verkopen.

 

Een derde reden voor een taxatie kan zijn als u grote aanpassingen aan uw camper heeft gedaan. Mede door het plaatsen van accessoires zoals een automatische satellietschotel, luifel, motor- of fietsenrek of zonnepaneel kan de waarde van uw camper behoorlijk veranderen.

De taxatie vindt bij de opdrachtgever plaats of bij ons op locatie. De vergoeding hiervoor wordt dan ook op de situatie en het specifieke motorvoertuig afgestemd. De waardering van het voertuig geschiedt volgens de richtlijnen van de RETM vastgestelde norm en de rapportage voldoet aan de eisen van de FEHAC. (Dit laatste wordt vrijwel altijd door uw verzekeraar geëist)

De taxateurs Jeroen van den Broek en Christiaan de Klerk zijn ingeschreven bij het Register Experts en Taxateurs Motorvoertuigen en zijn als taxateur notarieel beëdigd.

 

Direct een afspraak maken

Taxeren van een zelfbouw camper

Een zelfgebouwde camper is een unieke creatie waar veel tijd en moeite in is gestoken. Het kan daarom lastig zijn om de waarde van een zelfgebouwde camper vast te stellen, vooral als u deze wilt laten verzekeren of verkopen.

Daarom kan het laten taxeren van uw zelfgebouwde camper verschillende voordelen hebben. Zo kunt u de werkelijke waarde van uw camper bepalen voor het afsluiten van een verzekering, of om een realistische verkoopprijs te bepalen. Bovendien kan een taxatierapport handig zijn bij een eventuele schadeclaim, omdat u dan bewijs heeft van de waarde van uw camper.

Een taxatie van een zelfgebouwde camper verloopt doorgaans op dezelfde manier als bij een reguliere camper. De taxateur bekijkt onder andere de staat van de opbouw, het interieur, de technische staat en de kilometerstand. Bij een zelfgebouwde camper kan het zijn dat er specifieke zaken zijn waar de taxateur extra op moet letten, zoals de gebruikte materialen en de kwaliteit van de afwerking.
Daarnaast is het verstandig om zelf ook aanwezig te zijn bij de taxatie, zodat u eventuele vragen van de taxateur direct kunt beantwoorden en de camper kunt laten zien.

Het taxeren van uw zelfgebouwde camper kan daarom een goede investering zijn om de waarde van uw camper vast te stellen en zo onderverzekering te voorkomen.

Scroll naar boven