Wat is een taxatie?

Een taxatie is een waardebepaling van een voertuig en wordt vaak uitgevoerd bij de aankoop, verkoop of verzekering van een voertuig. Hoewel de basisprincipes van taxatie voor alle voertuigen hetzelfde zijn, zijn er specifieke aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden bij de taxatie van verschillende soorten voertuigen.
Dit vergt specifieke kennis en expertise welke u vind bij Motorvoertuigen Taxaties Nederland.

Auto taxatie

Bij de taxatie van een auto wordt er onder andere gekeken naar het merk, model, bouwjaar, kilometerstand, motor en staat van het voertuig. Ook wordt er gekeken naar eventuele aanpassingen, zoals een speciale uitlaat, een verlaagd onderstel of een nieuwe audio-installatie. De taxateur beoordeelt ook de buitenkant van de auto, inclusief lak, carrosserie, bumpers en lichten. De staat van het interieur, zoals bekleding en dashboard, wordt ook geëvalueerd.

Camper taxatie

Bij de taxatie van campers wordt gekeken naar het type camper, het bouwjaar, het merk, de motor, de kilometerstand en de staat van het interieur. De taxateur zal de camper inspecteren op eventuele schade, roest, slijtage en de werking van de technische apparatuur, zoals de airconditioning, de verwarming, de water- en stroomvoorziening en de gasinstallatie.

Brommer en scooter taxatie

Bij de taxatie van brommers en scooters wordt gekeken naar het merk, het bouwjaar, de kilometerstand, de staat van de motor, de carrosserie en de staat van de technische onderdelen zoals remmen, verlichting en banden. Ook wordt gekeken naar de mate van originaliteit en authenticiteit van de brommer of scooter.

Direct een afspraak maken

Scroll naar boven