Taxaties van een auto

Of U nu een moderne youngtimer, een geliefde klassieker, een tijdloze oldtimer of een zeldzame speciale auto bezit, het laten taxeren van jouw auto is van cruciaal belang om de ware waarde ervan te kennen en officieel vast te leggen middels een taxatierapport.

De taxatie vindt bij de opdrachtgever plaats of bij ons op locatie. De vergoeding hiervoor wordt dan ook op de situatie en het specifieke motorvoertuig afgestemd. De waardering van het voertuig geschiedt volgens de richtlijnen van de RETM vastgestelde norm en de rapportage voldoet aan de eisen van de FEHAC. (Dit laatste wordt vrijwel altijd door uw verzekeraar geëist)

De taxateurs Jeroen van den Broek en Christiaan de Klerk zijn ingeschreven bij het Register Experts en Taxateurs Motorvoertuigen en zijn als taxateur notarieel beëdigd.


Direct een afspraak maken

Waarom een auto taxatie nodig is?

Een auto taxatie is veel meer dan alleen een waardebepaling. Het is een grondige beoordeling van jouw auto, waarbij verschillende factoren worden geëvalueerd, zoals het merk, model, bouwjaar, kilometerstand, technische conditie en cosmetische staat. Door al deze aspecten in overweging te nemen, kunnen onze erkende taxateurs de werkelijke waarde van jouw auto nauwkeurig vaststellen.

Of het nu gaat om een youngtimer, klassieker, oldtimer of speciale auto, een professioneel taxatierapport door erkende taxateurs kan ook van onschatbare waarde zijn voor verzekeringsdoeleinden, bij de verkoop van jouw auto, en als bewijs van de staat van jouw voertuig bij een eventuele toekomstige verkoop.

Onze ervaren taxateurs hebben in de loop der jaren een breed scala aan uitzonderlijke en zeldzame klassiekers gezien en mogen taxeren. Met een diepgaande kennis van de automobielgeschiedenis en de nuances van verschillende merken en modellen, zijn ze uitstekend uitgerust om een accurate en marktconforme waardebepaling te geven.

Dus, of het nu gaat om een sportieve Porsche 911 uit de jaren ’70, een luxe Jaguar E-Type die de Britse elegantie van de jaren ’60 belichaamt, een karakteristieke Triumph TR6, een tijdloze Mercedes-Benz SL, een Italiaanse schoonheid zoals de Alfa Romeo Spider, of zelfs een Amerikaanse klassieker zoals de Chevrolet Corvette; ons team is bekend met de fijne kneepjes van elk van deze iconische merken.

Daarnaast hebben ze ook ervaring met andere merken zoals Aston Martin, Bentley, Ferrari, en Maserati. Of het nu gaat om een wagen uit de vroege dagen van het automobiel of een meer recente klassieker, onze taxateurs benaderen elk voertuig met dezelfde zorg en deskundigheid. Ze begrijpen de unieke waarde en het verhaal achter elk voertuig, wat essentieel is om een nauwkeurige taxatie te geven die de ware waarde van het voertuig weerspiegelt.

Scroll naar boven