Veelgestelde vragen en antwoorden

Op deze pagina vindt u veel vragen die wij ontvangen met antwoorden op die vragen. Gaat u een oldtimer, klassieke auto, motor of camper kopen? Of gaat u een auto van zakelijk naar privé overzetten? Wilt u een youngtimer gaan rijden en weten hoe het zit met de bijtelling? U vindt hier alle antwoorden.

Wat is een oldtimer?

Een oldtimer is een voertuig waarvan het model al lange tijd niet meer gefabriceerd wordt. Bij een auto van 25 jaar en ouder spreekt men meestal van oldtimer. Voor andere voertuigen, zoals een bromfiets of een motorfiets rekent men een periode van meer dan 30 jaar om als oldtimer te worden gezien.

Wat is een youngtimer?

Een youngtimer is een auto die tussen de 15 en 25 jaar oud is en daarmee nog geen klassieke status heeft bereikt. De term youngtimer wordt vooral gebruikt voor auto’s die relatief modern zijn en vaak nog een moderne uitstraling hebben, maar wel een zekere historische waarde vertegenwoordigen. Deze auto’s kunnen interessant zijn voor liefhebbers die op zoek zijn naar een auto met een uniek ontwerp, technologie en prestaties. Youngtimers worden soms gezien als een investering, omdat hun waarde kan stijgen naarmate ze ouder worden en meer zeldzaam worden. Ook voor zakelijke rijders kunnen youngtimers interessant zijn vanwege de gunstige fiscale regelingen met een bijtelling van 35% over de dagwaarde. In tegenstelling tot klassieke auto’s worden youngtimers over het algemeen vaker gebruikt als dagelijkse auto’s.

Wordt de taxatie bij mij uitgevoerd of moet ik naar jullie toe komen?

Wij komen bij u langs waar ook in Nederland. En wanneer het voor u uitkomt. U kunt ons bellen om direct een afspraak te maken.

Accepteert mijn verzekering een taxatierapport van Motorvoertuigen Taxaties Nederland?

Ja. Onze taxatierapporten zijn FEHAC erkend en voldoen aan alle eisen van iedere verzekeringsmaatschappij.

Direct een afspraak maken

Scroll naar boven